Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

Hjälp dom du kan - Nakate Project

Publicerat klockan 15:51, den 20 juni 2011

Brukar ofta känna mig så värdelös när jag inte kan göra mer för världen än vad man kanske vill. Jag satt och tittade på mina favorut makeupartister på youtube som vanligt och kom över en sida dom pratade om. Sam hade köpt halsband ifrån en sida som jobbade med afrika. Jag gick in och blev lite lycklig. Dom säljer handgjorda fina smycken ifrån Afrika, pengarna går tillbaka till dom som gör halsbanden.

Man kan läsa historien om hur allting började och varför dom gör det. Halsbanden är inte tokdyra, och dom är superfina. Jag som älskar smycken och känner mig värdelös att jag slösar, känner att för en gång skull så vet jag att mina 200 kr kommer gå till någonting vettigt. Jag blir glad av detta och ska köpa ett par, hur fina som helst och kommer att vara jättefina presenter, bl a till min mamma ( ja hon läser ej min blogg, så hon kommer inte veta, haha!!) och vet att även hon kommer bli glad när jag berättar hur jag fått tag i dom. Tycker ni kan kolla och ifall ni är kvinnor i alla fall och gillar speciella och fina smycken, tycker jag ni köper ett par. Ni hjälper fler människor än vad ni tror!!

http://www.nakateproject.com/

Titta i alla fall in på sidan, tycker det är värt. Jag är svag för sådant här, jag känner att jag faktiskt kan bidra att handla lite. När jag är äldre och har färdiga utbildningar och jobb vet jag att jag kommer lägga ner mycket arbete i att hjälpa fattiga människor i andra länder. Min familj har haft faderbarn flera gånger och jag blir så glad när dom får det bättre. Jag har varit i Indien flera gånger och senast så såg jag väldigt mycket mer och gjorde mycket mer för barn än vad jag någonsin gjort tidigare. Har alltid velat engagera mig i sådana här saker, men oftast handlar det om att ge pengar, och jag har inte råd själv ens till sådana stora grejer. Detta har jag råd med, flera gånger om och om det hjälper en del människor ett tag för att jag gillar deras smycken, blir jag lyckligare. Hellre 200 kr till fattiga människor än 200 kr till H&M. Det är det minsta jag kan göra, just nu. Men jag tänker göra mer, det första jag ska göra då jag har fasta inkomster och hyffsat jobb och grund är att bli tigerfadder igen och även fader för barn eller byar. Jag tänker troligen åka till Indien någon gång igen och bo där en längre tid som voluntär. Det är det minsta jag kan göra. För dom. Att bli uppskattad och känna mig behövd. Det är också någonting jag själv behöver. 2 flugor i en smäll. 

Postat i kategorin Smycken och taggat som fattigdom, projekt, nakate, hjälp, halsband, smycken
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns 1 kommentar

klockan 09:05, den 21 juni 2011
Läste om ångesten, och kan inget annat än att känna med dig. Jag är ledsen att du känner så, och jag kan förstå känslan (trots att jag aldrig hade några piller, dock, men det är väl saksamma). Jag hoppas att det löser sig med tiden, för att läkemedel är verkligen ingenting man ska behöva leva med som en permanent lösning. För det är ju allt annat än permanent.

Sedan måste jag säga (lite försiktigt) att jag tycker du verkar så genomgod och ödmjuk när du skriver sådana här saker. Plus att jag tror verkligen att din moder uppskattar det.

Skriv en egen kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir sju plus två? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.